Welkom op de website van Krommerijn

Boerderij Borreveld

We heten je graag van harte welkom op boerderij Borreveld. Borreveld is gelegen aan de Lekdijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. Deze boerderij is gebouwd in het jaar 1842 en wordt sinds 1900 bewoond door de familie Lekkerkerker. Lang geleden was deze boerderij een gemengd bedrijf met melkvee, varkens, kippen, akkerbouw en fruitteelt. Nu is Borreveld een boerderij met zo’n 130 melkkoeien en ongeveer 70 stuks jongvee. Er zijn vooral stukken grasland te vinden op onze boerderij en een paar percelen maïs.
Naast ons melkveebedrijf bieden we ook de mogelijkheid om therapie te volgen. De omgeving van natuur, rust en dieren werken heel goed in dit therapietraject.

Boerderij Borreveld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Er komen met regelmaat schoolklassen op het bedrijf. Op die manier kunnen leerlingen alle elementen van de veehouderij leren kennen. Op ons bedrijf hebben we een ruimte waar we groepen kunnen ontvangen. We hebben ook een facebookpagina  en een website over Koeching waar je meer over onze werkzaamheden kan lezen.

 • We leggen stro onder de kuil om vocht op te vangen. Op die manier voorkomen we dat er water waar kuilresten in zit, naar de sloot stroomt.

 • Voor ons bedrijf hebben we een energiescan laten opstellen. In dit rapport staan allerlei maatregelen die we kunnen nemen om energie te besparen. Eén van die maatregelen is warmteterugwinning, waarbij de warmte via de koeling uit de melk wordt gehaald en vervolgens wordt gebruikt om water (voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de melkstal) op te warmen. Deze energiebesparende maatregel is niet alleen goed voor onze portemonnee, maar we dienen ook het maatschappelijk belang.

   

 • Op dit bedrijf spelen dierenwelzijnsaspecten een grote en belangrijke rol. De koeien hebben lekkere ruime boxen om in te liggen. In de boxen liggen matrassen en dat ligt natuurlijk heel comfortabel. Het dak van de stal is geïsoleerd. Daarmee blijft het in de zomer ook lekker fris en wordt het in de winter niet al te koud. In de stal hangt een koeborstel, waar onze koeien lekker hun rug kunnen borstelen.

 • Op ons bedrijf gebruiken we zo min mogelijk medicijnen. Dit is niet alleen beter voor We kopen geen andere kalfjes en koeien aan. Hiermee voorkomen we dat ziektes op ons bedrijf komen.

 • De mest van onze dieren wordt allemaal op ons eigen land uitgereden. De voedingsstoffen uit de mest zijn nodig om het gras en de mais te laten groeien.

 • Onze koeien lopen lekker veel buiten. In totaal lopen ze minimaal 120 dagen in de wei. En als de koeien dan ’s nachts in de stal zijn, dan zorgen we ervoor dat het ook lekker donker is. Op ons bedrijf wordt er weidevogelbeheer toegepast. Door dit extra beheer wordt de kwaliteit van de natuur verder ontwikkeld en verhoogd. De randen van de akkers zijn ingezaaid met bloemen. Als ze in bloei staan, dan is dit een kleurrijk gezicht.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners