Welkom op de website van Krommerijn

Over ons

Waarom Boert Bewust?

Boeren en tuinders doen werk waar de hele Nederlandse samenleving trots op mag zijn. Zij doen dit met passie en produceren het voedsel op verantwoorde wijze en werken hard aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Boert Bewust vindt het belangrijk dat de samenleving boeren en tuinders waardeert om hun werk en meer betrokken raakt bij de herkomst van hun voedsel. Het is daarom belangrijk dat ondernemers in de land- en tuinbouw contact zoeken met hun omgeving om te ervaren wat er speelt en belangrijk is.

Kromme Rijn

Een groep enthousiaste veehouders en fruittelers uit de Kromme Rijnstreek heeft in 2015 het initiatief genomen om het succesvolle project Vallei Boert Bewust ook in hun gebied uit te gaan voeren.

Hoe dan?

Voor boeren en tuinders is in gesprek gaan met de mensen om hen heen van groot belang. De deelnemers van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust doen dit allemaal op hun eigen manier. Boert Bewust helpt hen om hun omgeving op een innovatieve manier te betrekken bij hun bedrijf. Zodat er echte en open gesprekken ontstaan en meer wederzijds begrip. Door goede gesprekken op het erf te voeren en door échte’ verhalen te vertellen op social media en bijvoorbeeld via vlogs.

Maatschappelijk verantwoorde bedrijven

Boeren en tuinders met het Boert Bewust bedrijfslabel voldoen aan een certificering. Zij moeten minimaal 10 punten scoren op zaken die zij extra doen op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Alle deelnemers scoren punten op hun verbinding met de maatschappij. Daarnaast werken ze aan de uitstraling van hun bedrijf, het zorgvuldig omgaan met klimaat en energie, de gezondheid van dieren en aan de goede relatie met de samenleving. De certificering wordt iedere twee jaar opnieuw bekeken. Zo blijven de boeren zich ontwikkelen en werken ze aan het draagvlak in de maatschappij. Kortom, ze boeren bewust.

 

Initiatiefgroep Kromme Rijn Boert en Teelt  Bewust

Yvonne Miltenburg (melkvee)
Marjolein de Wit
Kees van Dijk (melkvee en fruit)
Cornelis Uijttewaal (fruitteelt)
Kees Lekkerkerker (melkvee)

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners