Welkom op de website van Krommerijn

FAMILIE VAN DER GRIFT

Aan de rand van Zeist, op de rivierklei van de Kromme Rijn, groeien de overheerlijke appels en peren van fruitteler Jan van der Grift en zijn vrouw Marry. Het hele jaar door geeft Jan met passie aandacht aan de fruitbomen, om zo elk najaar de beste en smaakvolste appels en peren te kunnen oogsten.

In de boomgaard van 11 hectare worden op milieuvriendelijke wijze appels geteeld. Bij de teelt ligt Jans focus op smaak. Het geteelde fruit wordt op het bedrijf opgeslagen en gekoeld met propaangas, wat beter is voor mens en aarde. Een derde van de boomgaard bestaat uit perenbomen, voornamelijk Conference en Gieser Wildeman stoofperen. Bij de appels is Elstar het hoofdras, met daarnaast Jonagold, Golden Delicious, Cox’s, Goudreinette en Delcorf. Uitzonderlijk exclusief is het ras Redlove, met rood vruchtvlees.

Iedere zaterdag wordt een deel van de fruitoogst rechtstreeks aan u verkocht in Jan’s fruitschuur aan de Tiendweg 38 in Zeist.

Ook doordeweeks kunt u terecht bij Jan’s fruitschuur! Jan’s fruitkar staat maandag tot en met zaterdag aan de weg op de kruising van de Tiendweg en Bunsinglaan in Zeist. Hier vindt je twee- en vijf kilo zakjes appels en peren! Makkelijk mee te nemen tijdens een fietstocht door de prachtige omgeving, of onderweg van werk naar huis.

Wij houden u op de hoogte op Facebook  en op onze website

FAMILIE VAN DER GRIFT

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  We hebben een eigen website, waar allerlei dingetjes over ons bedrijf op vermeld worden. Ook op onze Facebookpagina staat veel informatie.

  Op het bedrijf zijn mensen werkzaam, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben zoals asielzoekers, jeugdzorg cliënten en mensen met psychische problemen.

 • We willen geen ziektes in de boomgaard. In plaats van chemische middelen gebruiken we zoveel mogelijk roofmijten en roofwantsen  in de peren die er voor zorgen dat de schadelijke insecten hun werk niet kunnen doen.

  Om te voorkomen dat er water met nog restjes bestrijdingsmiddel in het oppervlaktewater terecht komt, vangen we het water op in een grote put.

 • Het koelen van fruit kost veel energie. Daarom hebben we een energie-besparingsinstallatie  op het koelsysteem laten installeren. We maken gebruik van groene stroom.

 • We vinden het heel belangrijk om goed voor de natuur te zorgen. We hebben verschillende nestmogelijkheden gemaakt voor vogels en insecten. We vinden het leuk om jaarlijks diverse soorten zwaluwen onderdak te bieden.

 • Voor de oogst en het bewaren van ons fruit hebben we veel voorraadkisten nodig. We zorgen ervoor dat deze kisten netjes opgeborgen staan.

  We hebben ook een landschapsplan opgesteld. In dit plan staat welke bomen en struiken we aangeplant hebben.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners