Welkom op de website van Krommerijn

Melkveebedrijf van Eck

Wij zijn familie van Eck. Met maar liefst drie gezinnen wonen, werken én leven wij van ons melkveebedrijf in Werkhoven. We hebben een groot bedrijf, met bijna 400 koeien, maar doordat we met genoeg mensen zijn, kunnen we het werk goed verdelen.

De koeien op ons bedrijf verblijven in een ruime, comfortabele stal. Ze hebben ruime ligbedden, allemaal een eigen vreetplek en borstels om hun vacht aan te borstelen. De koeien die een kalf moeten krijgen, verblijven de laatste weken in een strohok, waar ook het kalfje geboren wordt. Ook de eerste dagen na het afkalven, blijven de koeien in het strohok.

De kalveren gaan met drie maanden naar een ander bedrijf, waar ze opgroeien totdat ze oud genoeg zijn om bij ons terug te komen, en als melkkoe aan de slag te gaan.

Ook via (vrijwillig) werk buiten de deur, komen we met regelmaat in contact met mensen die weinig kennis hebben van het boerenleven. Het is leuk om met die mensen in gesprek te gaan en iets te vertellen over ons bedrijf.

Een goede verbinding tussen boer en burger is hard nodig, en vinden we belangrijk. Daarom doen wij mee met Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust!

Melkveebedrijf van Eck

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  We vinden het belangrijk om ons verhaal te kunnen vertellen; de laatste jaren is er steeds minder kennis over het boerenleven, en daarom leggen wij graag uit wat we doen en waarom we doen wat we doen.

 • We proberen de komende jaren ons bedrijf verder te extensiveren, dus minder koeien per hectare te houden, zodat we het overschot van mest kunnen verminderen, en minder hoeven af te voeren.

 • Bij het vernieuwen van de stallen hebben we veel energiebesparende maatregelen genomen. Dat is goed voor milieu en portemonnee. We zijn momenteel aan het oriënteren op zonnepanelen.

   

 • We doen ons uiterste best om met preventieve maatregelen het dierwelzijn op een hoog niveau te houden. Zo hebben we een apart strohok waar de koe haar kalfje krijgt.

 • We maken gebruik van entingen, om de weerstand van de koe te verbeteren, zodat er minder problemen zijn met ziektes, en hoeven we minder antibiotica te gebruiken.

   

 • We zoeken steeds naar een goede balans tussen de inpassing van natuur op ons bedrijf en de
  economische belangen.

 • Een net erf vinden we heel belangrijk, iedereen moet ten allen tijde welkom kunnen zijn op ons
  bedrijf

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners