Welkom op de website van Krommerijn

Van Wijk Fruit

Net buiten het dorpje ’t Goy bevindt zich het moderne fruitteeltbedrijf van de familie Van Wijk. Hier telen wij, Anton, samen met zoons Nico en Wilbert, appels en peren volgens de richtlijnen van Planet Proof.
Bij de teelt van peren zijn de Conference en 5 ha Sweet Sensation de hoofdrassen, en de appelrassen die worden geteeld zijn Elstar, Jonagold, Delcorf en de persoonlijke favoriet: Wellant.
Wij werken al jaren met geïntegreerde gewasbescherming, waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met de belasting van het milieu en de mens.

Wij zijn aangesloten bij coöperatie the Greenery waardoor een groot deel van ons fruit in de richting van de Nederlandse supermarkten gaat.
Naast de teelt is Van Wijk Fruit ook gespecialiseerd in de koeling en het verpakken van fruit en vervult het hier een regiofunctie, aangezien veel telers uit de buurt gebruik maken van deze faciliteiten. Ons bedrijf is één van de weinigen waar productie, koeling (bewaren) én verpakken onder één dak worden uitgevoerd, en daar zijn we best trots op.Ruim 4 miljoen kg fruit kunnen we jaarlijks opslaan, waarbij het verlies in kwaliteit tot een minimum wordt beperkt. Ons pakstation is al jaren BRC-gecertificeerd, wat betekent dat kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan.
Onlangs hebben wij onze sorteermachine uitgebreid met moderne cameratechnieken en een voorsortering via waterkanalen, waar het product zonder handenarbeid verpakt kan worden. Hiermee kunnen we een uniforme kwaliteit kunnen garanderen. Met al onze activiteiten gebeuren alle handelingen op één bedrijf, van teelt tot eindlevering aan onze klanten. Hiermee willen we de keten zo kort mogelijk houden. Meer informatie is te zien op onze website.

We doen mee met Kromme Rijn Boert en Teelt bewust, omdat we het leuk en belangrijk vinden dat mensen weten waar hun gezonde fruit vandaan komt!

 

Van Wijk Fruit

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Ons bedrijf staat geregeld open voor geïnteresseerde bezoekers, die
  meer willen weten van ons bedrijf, de teelt en activiteiten Je kunt ons fruit ook bij ons kopen. Verser kan het natuurlijk niet. Op onze Facebookpagina en op onze website  kun je de laatste nieuwtjes over ons bedrijf lezen.

 • Een goed ecosysteem in de boomgaard is de leidraad in een
  natuurlijke gewasbescherming. Steeds zoeken we weer naar
  mogelijkheden om de milieubelasting zo klein mogelijk te houden.

 • We hebben het grootste dak met zonnepanelen, waarmee we eigen
  energie opwekken. Woonhuis, kantine en kantoor verwarmen we met
  afvalwarmte.

 • Insecten zijn van groot belang voor de bestuiving van de bomen. We
  hebben bijenkasten en bijenhotels om allerlei soorten bijen in de
  boomgaard te krijgen, bloemenranden aan de percelen en de variëteit
  in struiken en bomen in de windkering de natuurlijke vijanden het
  jaarrond een plekje te geven op ons bedrijf.

 • We vinden het belangrijk dat mensen ons bedrijf zien als een net,
  geordend, duurzaam bedrijf, waar (h)eerlijk fruit geproduceerd te
  hebben. We proberen goed contact te hebben met omwonenden,
  gemeente en in de regio.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners