Welkom op de website van Krommerijn

Westeneng’s Koel- en Fruitbedrijf Achterdijk

Op ons fruitteeltbedrijf aan de Achterdijk in Bunnik telen wij, Jacob en Eveline Westeneng, Kromme Rijn Fruit. Ons fruit – appels, peren, pruimen, aardbeien en kersen – is een streekproduct uit de Kromme Rijnstreek. Ons bedrijf ligt vlakbij de stad Utrecht op de vruchtbare gronden van de Kromme Rijn. Dé plek waar je jaarrond kan genieten van fruit, bijv. in onze plattelandwinkel, in de boomgaard bij opendagen met zelfpluk van aardbeien en in de kersentijd. Wij zijn dan ook De Fruittuin van Utrecht.
Het fruitteeltbedrijf heeft de perenteelt als belangrijkste teelt. We telen diverse soorten peren in een snoersysteem. Kaarsrechte rijen met veel zonlicht voor de bomen, zodat de peren ook lekker gaan smaken. Onze kersen zijn bekend in heel Utrecht. De kersen zijn verschillende soorten. Van vroeg tot laat, allemaal zoet en groot. Door de verschillende rassen, zoals Merchant en Kordia, die we telen onder een overkapping, kunnen we 8 weken lang kersen verkopen. We starten het seizoen altijd met de oogst van onze eigen aardbeien. Eerst uit de tunnel en dan van de stelling.

Heerlijke aardbeien die we verkopen in onze plattelandwinkel “De Achterdijk” en uit onze aardbeien automaat.
Vanaf augustus komen er naast aardbeien en kersen ook pruimen bij. Ons bedrijf staat bekend om ze vele soorten: Opal, Reine Victoria, Jubileum, Annaspät, Mirabella en Reine Claudes. In september volgt de pluk van de appels en de peren. Naast de bekende soorten telen wij ook Wellant, Pinova en Santana.
In de teelt werken wij al jaren met geïntegreerde gewasbescherming. We houden balans in onze boomgaard door de nuttige beestjes te sparen. Zo kunnen we duurzaam telen. De perenbomen op ons bedrijf staan voor zeker de komende 25 jaar nog in de grond. Dit kan alleen als we spaarzaam zijn met de bodem en het biologisch evenwicht in de boomgaard in stand houden.
In onze cellen hanteren wij de nieuwste technologieën, waarbij we het product het gehele jaar door kunnen opslaan en waarbij het verlies in kwaliteit tot een minimum wordt beperkt. Ons teeltbedrijf en koelhuis zijn Global Gap gecertificeerd, wat betekent dat duurzaamheid, kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan.
We verkopen ons fruit het liefst direct aan de consument, via onze plattelandwinkel, Kromme Rijn Krat en levering aan bedrijven. De peren verkopen we ook aan verschillende handelshuizen. Op die manier vinden zij hun weg naar diverse bestemmingen in binnen en buitenland.

Duurzaamheid is voor ons zeer belangrijk. We zijn zuinig op onze bodem en leefomgeving. We zetten natuurlijke vijanden van schadelijke insecten in. Hebben torenvalken in de boomgaard als muizenjagers.

Westeneng’s Koel- en Fruitbedrijf Achterdijk

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners